Haber

ABD Büyükelçiliği: Refah Sınır Kapısı saat 10.00’da açılıyor

İsrail ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Refah Sınır Kapısı yerel saatle 10.00’da açılacak. Sınır kapısının açılmasıyla birlikte gönderilen yardımlar Gazze halkına ulaştırılacak.

KOCA ŞEHRİ ENKAYA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail “Aksa Tufanı” adında kapsamlı bir operasyon başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı. Okulları, konutları ve camileri bombalayan İsrail, son olarak sivillerin sığındığı hastaneyi de vurarak yüzlerce insanı katletti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında Gazze’de 4 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

TAM BLOKLAMA UYGULANIYOR

Gazze’yi ablukaya alan İsrail, ihtiyaçların karşılanmasına izin vermedi. İsrail Gazze’ye su, yakıt ve elektrik sağlamıyor; Gönderilen yardımların Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’ndan girişine izin verilmedi. Dünyayla tek bağlantısı bu sınır kapısı olan Gazze halkı ölüme terk edildi.

Onlarca kamyon Gazze’ye yardım götürmek için günlerdir sınırda bekliyordu.

BUGÜN AÇILIYORUZ

Dünya liderleri Gazze’ye yardım ulaştırmak için çaba harcarken; ABD’nin İsrail Büyükelçiliği sınır geçiş saatleri. Saat 10.00’da açılacağı bilgisini aldıklarını paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu