Ekonomi

Vergi affı paketinde deprem düzenlemesi bekleniyor

SGK borçlarının silinmesi, vergi cezaları, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçişleri, idari para cezaları ve tahsilat kredisi borç faizlerini kapsayacak vergi affı konusu yeniden gündeme geldi.

Yeni vergi borcu yapılandırma paketi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylandı. Vergiler, vergi cezaları, temerrüt faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçları gibi birçok borcu kapsayan vergi borcu yapılandırma kanun teklifinin Resmi Gazete’de yayımlanarak TBMM’de görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, vergi affı paketinin detaylarını açıkladı. Elitaş, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı’na sunulacak teklifle deprem bölgesi için düzenleme yapılacağını söyledi.

Deprem bölgesinde bulunanların ‘Veraset ve İntikal Vergisi’nden’ muaf tutulacağını kaydeden Elitaş, deprem bölgesinde işveren ve çalışanlara yapılacak 50 bin liraya kadar yapılacak nakdi yardımların sigorta primi ve vergisine tabi olmayacağını kaydetti.

Elitaş, ödemelerin nasıl yapılacağına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenler 30 Nisan 2023 tarihine kadar ilgili idareye başvurarak yapılandırma bedellerini peşin veya taksitli olarak ödeyebilecek. İlk taksit ödemeleri Mayıs ayında yapılacak. 2021 yapılandırmasında 36 ay 18 taksit şeklindeydi.Mevcut teklifte 48 ay 4 yıl yani her ay ödeme yapmak mümkün.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu