Yapay zekayla görüntü oluşturma yeteneği WhatsApp’a da geliyor
Yapay zeka ile görüntü oluşturma işlemi, bu konuda uzamanlaşmış web servisleri üzerinden tam gaz devam ediyor. Artık gerçek görüntülerden ayrıt etmesi giderek zorlaşan bu teknoloji, özelleşmiş web servislerinden çıkan ve günlük kullanım alanlarımızda yer alan sıradan uygulamalara da sirayet etmeye başlıyor.
Microsoft EDGE tarayıcısına yapay zeka ile görüntü oluşturma yeteneği eklediğinde, dünyanın bir daha eskisi gibi olmayacağını anlamıştık. Şimdi Zuckerberg de yapay zeka konusundaki yarışta geri kalmamak için WhatsApp’ta canlı sohbetlerin içine yapay zeka ile görüntü oluşturma işlevi ekliyor.
WhatsApp’ta bu işlemi gerçekleştirmek için kullanıcılar, yapay zeka hesabıyla yaptığı sohbet içinde “Beni bir uzay gemisinin kaptanı olarak resmet” benzeri bir emir komutu girecek. Karşılığında sohbet penceresinin içinde uzay gemisini kontrol eden bir kaptan görüntüsüyle kullanıcının çizimi ortaya çıkacak. Elbette çizilebilecek resimlerin sınırı, hayal gücüyle sınırlı.
Zuckerberg yapay zekada zirveye çıkmaya kararlı
Llma 3 yapay zeka modeli üzerinde çalışacak olan bu işlev aslında Zuckerberg’e yapay zeka konusunda çok büyük bir avantaj da kazandırabilir çünkü biliyorsunuz yapay zeka, üzerinde denemeler yapıldıkça kendini geliştiriyor. Dünyanın en büyük anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın milyarlarca kullanıcısı her gün bu yapay zeka modeline onlarca görsel çizdirdiğinde yapay zekanın kendini nasıl büyük bir hızla geliştirip doğruyu yanlışı nasıl hızla öğreneceğini bir hayal edin…
Elbette yeni özellik sadece WhatsApp ile sınırlı kalmayacak ve Instagram ile Facebook kullanıcıları da bu avantajdan yararlanacak.
Ve biz sizi şimdiden uyarmış olalım, artık gördüğünüz hiçbir fotoğrafa inanmayın. Bundan sonra neyin gerçek neyin uydurma olduğunu anlayabileceğimiz günler geride kalıyor. Yapay zekanın görüntü oluşturmada zorlandığı “insan parmakları” gibi küçük detaylar sayesinde uydurma ile gerçeği ayırt etmemiz kolay oluyordu ama WhatsApp’ın oyuna dahil olmasından sonra yapay zekanın bu hatasını kapatması da çok uzun sürmeyecektir.
ezinehaber.com.tr