Haber

KARS’ta Büyük Yahni Dağı’nda Cumhuriyet Bayramı kutlaması

KARS’ta Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünde yüzlerce kişi 2254 rakımlı Büyük Yahni Dağı’nın zirvesine çıkarak dev Türk bayrağını açtı ve hep birlikte ‘Yaşasın Cumhuriyet’ dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilciliği Gençlik ve Spor Spor Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Kars’ı Rus ordularına karşı savunmak için kullanılan Büyük Yahni Dağı’na tırmanış düzenledi. Yaklaşık 300 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla uzun bir tırmanışın ardından 2254 metre yüksekliğe ulaştı. Zirvede dev Türk bayrağı açarak şehitler için dua eden katılımcılar, hep birlikte “Yaşasın Cumhuriyet” sloganları atarak bayramı kutladılar. Kızılay çalışanları tepeden inen gruba çay ve çorba ikram etti.

Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Yüreğir, “Bu yıl, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan ettiğimiz son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı. Köleliğe ve dayatmalara razı olmayan milletimiz” İstiklal Harbi’ni, istiklaline ve istikbaline niyet eden işgalcilere karşı görülmemiş bir kahramanlık ve zaferle kazanmıştır.” “Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıldır karşılaştığı zorlukları aşarak yoluna devam etmiş ve bugün dünyada yükselen güçlerin tam ortasına girmeyi başarmış bir devlettir.”

Yürüyüşe katılan Elif Sude Özdemir, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için arkadaşlarımızla birlikte buraya yürüdük. Vatan sevgimiz içimizde daha da büyüdü. Atatürk’ü ve asker arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu